Birdy’s Boeken Blogs Blog: wat maakt een boek lezen zo leuk? De top 5

Blog: wat maakt een boek lezen zo leuk? De top 5


 

Ik geef je mijn top 5!

Ze zeggen dat bij een sollicitatie de werkgever 2 minuten nodig heeft om te zien, wie hij voor zich heeft. Een koopbeslissing van een boek kan mogelijk iets langer duren, maar als ik naar mezelf kijk…kan het ook zo gepiept zijn. Een korte blik is soms genoeg. Je ziet een paar keer op social media voorbij en dan … ben je al verliefd.

Waar woord ik als het gaat om boeken lezen blij van?

Verzorgd uiterlijk:

mooie hoes & achterflap

  1. Een mooie hoes doet al veel.

Een boek kopen is als een klein kadootje: je moet er wel blij van worden. Het oog wil ook wat. Een mooi verzorgde hoes trekt direct aan. Neem bijvoorbeeld Mijn waarheid van sandra J. Paul. Een serieuzer onderwerp zal mogelijk wat minder felle kleuren geven. Neem bijvoorbeeld: De schaduw van de wind, van Zafon. En een heerlijke feelgood-roman zal mogelijk sprankelen, neem bijvoorbeeld de boeken van Astrid Harrewijn.

  1. Duidelijke tekst op de flap:

Lezen begint al bij de voor en achterkant. Op de flap moet in het kort duidelijk staan ​​waar het verhaal over gaat. In duidelijke tekst en tekengrootte. Sommige hebben een bepaalde print, met boekenheen de tekst. Dit is niet vechten. en trekt dus niet aan vind ik.

Verzorgde binnenkant:

soort lettertype/ lettergrootte en een verzorgde binnenkant

  1. Een fijn lettertype in een mooie lettergrootte

Je wilt genieten van het gehele boek. Daar hoort de tekst-opmaak en witregels ook bij. Niet te priegelig en ook en dan schuinschrift om niet klein te beginnen. Bij het begin van een elk hoofdstuk moet het duidelijk zijn, dat er een rustmomentje is in gebouwd. Gewoon een stukje wit.

  1. Een verzorgde binnenkant

Dit kan al een glimlach op mijn gezicht geven. Soms met een afbeelding, of mooi proloog, een heldere intro. Een gedicht. Ja, daar word ik al blij van, voordat het verhaal nog moet beginnen. Dan krijg ik er al zin in.

goed plot

  1. Een goede verhaallijn en/of plot.

Ja, daar word ik echt heel erg blij van. Ik zeg altijd maar zo, alles heeft een kop en staart. Een mooi begin en afgerond einde. Of een open einde..dat kan ook. Maar dan moet het toch zeker passagier bij het verhaal. Een mooi verhaalbeschouwd je direct aan. Een goede maakt het af. Dat verdient het ook.

 

Lezen is als reizen op je luie stoel. En die reis moet gewoon kloppen en begint al bij het gewoon!

 

Wat zorgt voor jouw mooie leesmomentjes? Ik hoor het graag!

 

Hartelijke groeten,

 

Annette Overvoorde

blogger door Birdy’s Boeken blog